Eyyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezinde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başladı.

Törende, Gıda Teknolojileri, Bilgisayar Programcılığı, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları bölümlerinde eğitimlerini tamamlayan 65 öğrenci mezuniyet belgesi aldı.
Rektörümüz Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, yaptığı konuşmada, öğrencilere kendilerine uygun iş seçmelerini önerdi.

Seçtikleri işi severek yapmaları gerektiğine değinen Rektörümüz, "En büyük düşmanımız şu anda, 'KPSS'ye gireyim, bir yere atanayım ondan sonra da oturayım.' Evet, imtihana girin, girdiğiniz yerde 'benim görevim şu.' 3 katını yapın. Şunu da iyi bilin ki işinizi sağlam yaparsanız önünüz açılacak ve yükseleceksiniz, istikbaliniz daha parlak olacak." dedi.

Okul Müdürümüz Öğretim Görevlisi Mustafa Alpsülün, mezuniyetin yolun sonu olmadığını belirterek, "Okulda aldığınız eğitim, sizlere mesleki anlamda kapıları açacak anahtarları veriyor. İş hayatınızda göstereceğiniz çaba ve gayret, başarılı bireyler olmanızı sağlayacaktır." diye konuştu.

Törenin sonunda, öğrenciler keplerini havaya atarak sevinç yaşadı.

Törene, Harran Üniversitesi Rektörü Ramazan TAŞALTIN,Siverek Kaymakamı Metin DEMİREL, Belediye Başkan Vekili Hamdi HATİPOĞLU,Emniyet Müdürü Yener GÜL, İlçe Jandarma Komutanı Hayri YAZICI , İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri KAPANOĞLU, Üniversitemiz Genel Sekreteri Abdülhalim DÜNDAR, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat SEVGİLİ, Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İrfan ÖZBERK, AK Parti İlçe Başkanı İlhan ÇELİK, Siverek Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan POSTACI  sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve aileleri katıldı.