8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ DOLAYISIYLA ANLAMLI ZİYARET

Siverek Meslek Yüksekokulu Öğretim elemanları öğrencileriyle birlikte Ediz Köyünde Okul Müdiresi Aynur TAŞ ve köydeki kadınlarla bir araya geldiler. Ediz Köyü okulunda yapılan etkinlikte kadınlarla sohbet edip günlerini kutladılar. MYO Müdürü Öğr.Gör. Mustafa ALPSÜLÜN “ 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününün kadının ülkemizde ve dünyada anlaşılması ve hakkettiği değeri görmesi bakımından anlamlı olduğunu söyledi Köy okulunda yapılan etkinlikte konuşan ” Öğr. Gör Reyhan BASIK  “Dünya Emekçi Kadınlar Gününün 1921 yılından buyana ülkemizde kutlanmaya başlanmıştır. 8 Mart’ın tüm kadınların günüdür.  kadının aynı zamanda bir dost, bir eş, bir komşu, bir yoldaştır ama en önemlisi her kadın emekçidir, insandır. Annelerimiz olan kadınlar  ilk öğretmenlerimizdir. Bütün bunlardan önce insandır.  Bu nedenle kadınlara yapılan saldırılar bütün insanlığa yapılmış gibidir” dedi. Etkinlik  Öğr.Gör. Zehra BOZDAĞ ve öğrencilerin yaptığı ev ziyaretleriyle devam etti.