BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI
 
Program Amacı ve Tanıtımı
 
Bilgisayar Programcılığı programı, bilgisayar ve bilişim sektörünün duyduğu bilgi teknolojileri genelinde ya da özellikle bilgisayar iletişimi, bilgisayar ağları ve elektronik ticaret konularında gereksinim duyduğu kaliteli kalifiye bilgisayar elemanı yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
 
Aynı zamanda müfredat, işletim sistemleri, programlama dilleri, web teknolojileri, grafik-animasyon ve veri tabanı yönetim sistemleri ile ilgili temel kavramları ve pratik tecrübeyi de kapsamaktadır.
 
Program mezunları, programlama dilleri olarak ASP.NET, PHP, JAVA, C# veri tabanı uygulamaları olarak MySQL, MS SQL Server, işletim sistemleri olarak Windows 2012 R2 PARDUS, Windows 7, Windows 10, Linux, konularında bilgi ve beceri sahibi olacaklardır. Ayriyeten Günümüzün teknolojilerinde Bulut Bilişim, Bilişim Güvenliği, Mobil Programlama, E-Ticaret gibi güncel konular hakkında hem bilgi sahibi olacaklar hem de uygulama geliştireceklerdir.
 
Bilgisayar Programcılığı programı Türkiye'deki endüstri ve işletmelere uyumlu olacak şekilde hazırlanmıştır.
 
Program düzenli bir şekilde gözden geçirilmekte ve endüstri dünyası ile bilgisayar teknolojisindeki süratli değişiklik ve ihtiyaçları karşılayacak şekilde yeniden düzenlemeler yapılmaktadır.

 
Önceki Öğrenmenin Tanınması
 
Siverek Meslek Yüksekokulu yaşam boyu öğrenme ilkesini esas alarak, daha önce bir başka kurumda alınmış dersleri tanır ve bu derslerin öğrenme çıktıları   Üniversitesi’nde kayıtlı programınkilerle uyumlu olduğu takdirde mezuniyet kredisinden muaf tutar. Öğrenme çıktılarının uyumu ve muafiyet konularına Yüksekokul Kurulu tarafından ilgili yasa ve yönetmeliklere uygun olarak karar verilir.
 
 
Mezuniyet Şartları, Öçme ve Değerlendirme
 
Bilgisayar Programcılığı Programı, 2 yıllık bir yükseköğretim programıdır. Öğrencinin dönem başında derslere kayıt yaptırması ve sınavlara girebilmesi için de derslerin en az % 70`ine, uygulamaların ise en az % 80`ine devam etmiş olması gerekmektedir. Öğrenciler her yarıyılda (güz ve bahar) her ders için kısa sınav, ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulur. Öğrenciler Harran Üniversitesi Önlisans ve Lisans, eğitim öğretim ve Sınav Yönetmeliğine tabi tutulur.
Ayrıca öğrenciler, yapmakla zorunlu olduğu 30 iş günü stajdan başarılı olmalıdır.
 
Meslek yüksekokulu diploması verilebilmesi için öğrencinin programda mevcut olan derslerin tümünü (120 AKTS karşılığı) geçmesi ve genel not ortalamasının en az 2.00 olması gerekmektedir. Mezuniyet genel not ortalaması 4.00 üzerinden hesaplamakta ve öğrenim durumu belgesi (transkript) üzerinde belirtilmektedir. Programdan başarılı bir şekilde mezun olanlar “Bilgisayar Teknikeri” ünvanı almakta ve Bilgisayar Proğramcılığı alanında Ön Lisans derecesine sahip olmaktadır.
 
Mezuniyet Sonrası Üst Programlara Geçiş
 
Ön Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan mezunlar, ÖSYM’nin düzenlediği DGS (Dikey Geçiş Sınavı)’ndan yeterli puana sahip olmaları şartıyla, üniversitelerin
  • Bilgisayar Mühendisliği
  • Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri
  • Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği
  • Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği
  • Bilgisayar-Enformatik
  • Bilişim Sistemleri Mühendisliği
  • Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri
  • Fizik
  • İstatistik
  • İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri
  • Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği
  • Matematik Mühendisliği
  • Matematik ve Bilgisayar Bilimleri
  • Bilgisayar Matematik-Bilgisayar
  • Meteoroloji Mühendisliği
  • Bilgisayar Bilimleri
  • Uzay Mühendisliği
  • Yazılım Mühendisliği
lisans programlarına dikey geçiş yapabilmektedirler.
 
İstihdam İmkanları
 
Bilgisayar Programcılığı, Sistem Analisti, Sistem destek elemanı, teknik servis sorumlusu, Bilgisayar Donanım elemanı, Masaüstü Yayıncılık, veri tabanı asistanı, Bilgisayar operatörü, Bilgisayar ağları teknisyeni, Internet programcısı, Web sayfa tasarımcısı.
 
Öğretim Elemanları
 
Öğr. Gör. Mustafa ALPSÜLÜN (Bilgisayar Programcılığı Öğretim Elemanı )
 
Öğr. Gör. Dr. Zehra BOZDAĞ   (Bilgisayar Programcılığı Program Başkanı )
 
Dr. Öğr.Üyesi Mehmet Bilal ER (Bilgisayar Programcılığı Öğretim Elemanı )
 

 
BÖLÜM SINIF DANIŞMAN
Bilgisayar Programcılığı 1.sınıf Öğr.Gör. Mustafa ALPSÜLÜN
Bilgisayar Programcılığı 2.sınıf Öğr.Gör. Dr. Zehra BOZDAĞ
BÖLÜM PROGRAM BAŞKANI
Bilgisayar Programcılığı
Öğr.Gör. Dr. Zehra BOZDAĞ
BÖLÜM DÖKÜMANLARI
Bilgisayar Programcılığı AKTS

BOLOGNA

 

ÖNERİ İSTEK ŞİKAYET BİLGİ TALEBİ

E- BÜLTEN

ŞANLIURFA KÜLTÜR SANAT TARİH VE TURİZM E-DERGİSİ

ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ

AKADEMİK TAKVİM

MEZUN PORTALI

KOORDİNATÖRLÜKLER

AÖF KOOR.
ÖSYM KOOR
 NOT:AÖF BÜRO HİZMETİ İLÇEMİZDE VERİLMEMEKTEDİR BÜRO HİZMETİ İÇİN ŞANLIURFA MERKEZE GİDİLMESİ GEREKMEKTEDİR.
AÖF İLETİŞİM:08502004610