BİTKİSEL ÇAY ETKİNLİĞİ
 
Dünyada sudan sonra en fazla tüketilen ikinci içecek unvanına çay sahiptir. İçecekler arasındaki en ucuz ve en yaygın olanıdır. Çay sadece bizim kültürümüz için değil, birçok kültürün vazgeçilmez içecekleri arasında yer almaktadır. Ülkelere ait farklı çay çeşitleriyle, demleme ve harman farklılıklarıyla zengin bir mirasa sahiptir. 
 
Günümüzde siyah çayın etkinliği gittikçe azalırken, meyve ve bitki çaylarına ilgi ve talep artmaktadır. Bitki çaylarının en eski ilaç şekli olarak binlerce yıldır insan sağlığının korunması ve hastalıkların tedavisinde önemli rol oynaması ve son yıllarda yürütülen bilimsel araştırmalar ile ortaya konulan biyolojik etkileri artan talep ve ilgi üzerinde etkili olmuştur.

 

Bu kapsamda Öğretim Görevlisi Sinem GÜNEŞ tarafından yürütülen ve Gıda Teknolojisi Programı öğrencileri tarafından 30 Nisan’da gerçekleştirilen etkinlikte, çeşitli bitki ve meyve çayları hazırlanmış ve okulumuz öğrenci ve personelinin tadımına sunulmuştur. Çalışmanın sonunda Siverek Meslek Yüksekokulu Müdürü Mustafa ALPSÜLÜN Gıda Teknolojisi Bölüm başkanı Sinem GÜNEŞ ve öğrencilere teşekkür etti.



















 
 
 

 

BOLOGNA

 

E- BÜLTEN

ŞANLIURFA KÜLTÜR SANAT TARİH VE TURİZM E-DERGİSİ

ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ

AKADEMİK TAKVİM

MEZUN PORTALI

KOORDİNATÖRLÜKLER