BİTKİSEL ÇAY ETKİNLİĞİ
 
Dünyada sudan sonra en fazla tüketilen ikinci içecek unvanına çay sahiptir. İçecekler arasındaki en ucuz ve en yaygın olanıdır. Çay sadece bizim kültürümüz için değil, birçok kültürün vazgeçilmez içecekleri arasında yer almaktadır. Ülkelere ait farklı çay çeşitleriyle, demleme ve harman farklılıklarıyla zengin bir mirasa sahiptir. 
 
Günümüzde siyah çayın etkinliği gittikçe azalırken, meyve ve bitki çaylarına ilgi ve talep artmaktadır. Bitki çaylarının en eski ilaç şekli olarak binlerce yıldır insan sağlığının korunması ve hastalıkların tedavisinde önemli rol oynaması ve son yıllarda yürütülen bilimsel araştırmalar ile ortaya konulan biyolojik etkileri artan talep ve ilgi üzerinde etkili olmuştur.

 

Bu kapsamda Öğretim Görevlisi Sinem GÜNEŞ tarafından yürütülen ve Gıda Teknolojisi Programı öğrencileri tarafından 30 Nisan’da gerçekleştirilen etkinlikte, çeşitli bitki ve meyve çayları hazırlanmış ve okulumuz öğrenci ve personelinin tadımına sunulmuştur. Çalışmanın sonunda Siverek Meslek Yüksekokulu Müdürü Mustafa ALPSÜLÜN Gıda Teknolojisi Bölüm başkanı Sinem GÜNEŞ ve öğrencilere teşekkür etti.



















 
 
 

 
 

E- BÜLTENLERİMİZ

KOORDİNATÖRLÜKLER

AÖF KOOR.
ÖSYM KOOR
ÖSYM BAŞVURU MERKEZİ
 (0414) 318 32 54

NOT:AÖF BÜRO HİZMETİ İLÇEMİZDE VERİLMEMEKTEDİR BÜRO HİZMETİ İÇİN ŞANLIURFA MERKEZE GİDİLMESİ GEREKMEKTEDİR.
AÖF İLETİŞİM:08502004610
                    

               ULAŞIM