Diyanet İşleri Başkanlığınca, toplumun  yapı taşını  oluşturan  gençlerin milli  ve manevi  değerler ekseninde  yetişmelerine  katkı  sağlamak  amacıyla  pek  çok  alanda  çeşitli  çalışmalar  yürütüldüğünden, gençliğin  dinî  ve  ahlaki  değerlerini  diri  tutmak  amacıyla  09 Mart 2024 Cumartesi  günü  üniversite öğrencileri arasında ülke genelinde "Gençlik Bilgi Yarışması" düzenlenecektir.

Bu itibarla; Yüzyüze  yazılı olarak gerçekleştirilecek  yarışma için Ek-2'de  yer alan  "Üniversite Öğrencilerine Yönelik  Gençlik  Bilgi  Yarışması  Uygulama  Usul  ve  Esasları"  çerçevesinde  başvuruların  yarisma.diyanet.gov.tr adresinden  29  Aralık  2023  ile  01  Mart  2024  tarihleri  arasında yapılacağı,  yarışmaya  yalnızca  örgün  eğitime  devam  eden  üniversite  öğrencileri  arasından  01  Ocak 1995  tarihinde  ve  sonrasında  doğanlar  katılabilecek  ve  yarışmacıların  Diyanet  İşleri  Başkanlığı Yayınlarından  "İslam İlmihali ve Mukaddes Miras Kudüs" isimli  eserlerden  sorumlu olacaklardır.